Skriv ut

Litlsteinfjellet

693
besøk

Turmål i området

Endring av rute!

Ruten til Litlsteinfjellet er flyttet og følger nå vinterløypa. Se beskrivelse og rute i app.

Lengde tur/retur: ca 10 km
Tidsbruk: 1,5 - 2 timer en vei
Vanskelighetsgrad: Middels
Høyde: 355 moh

Klungsetmarka er kjent og kjært utfartsområde på Fauske sommer og vinter. Storsteinfjellet er en godt besøkt topp både sommer og vinter der du kan nyte en vakker utsikt over hele Fauske.

Rutebeskrivelse:
Turen kan starte enten på Vestmyra eller fra Arsenalet på Klungset. Fra Arsenalet går du over jernbanebrua og oppover lysløypa mot den gamle startsletta. Herfra følger du litt brattere sti til Kvitheia. Kvitheia er et populært turmål for barnefamilier og skoleklasser.

Turen går videre over en delvis klopplagt og drenert myr, og litt nedover igjen før ei bratt oppstigning til Helskar. I gapahuken ved Rulengvann kan du skrive deg inn i boka i trimkassen, og det er et fint sted for å ta en pause inne eller på benkene utenfor.

Fra gapahuken ved Rulengvatn følger man i grove trekk løypetraseen til Litlsteinfjellet som brukes på vinteren. Løypa går på haugene nord for hyttene ved nordsiden av Maritvatn etter at man har krysset over brua over kanalen mellom Maritvatn og Rullengvatn. Følg videre opp lia og videre opp lia der stien følger sørvestover langs fjellryggen opp mot varden.

Bli med!