Skriv ut

Litlvatnet

932
besøk

Turmål i området

Distanse: ca 4 km tur/retur
Tidsbruk: 30 – 60 min en vei
Høyde:: 230 moh

Adkomst/ parkering:
Ta av R80 i Valnesfjord og videre i rundkjøring opp mot Kosmo/ Valnesfjord helsesportsenter.
Ca 2,5 km fra rundkjøringen passerer du boligfeltet på Helskog, og ca 500 meter senere er det gode parkeringsmuligheter på utkjørsel midt i en venstresving. Her er det grind som må holdes stengt når det er dyr på beite.

Rutebeskrivelse:
Følg skogsvei over myrområde og etter hvert i lett motbakke gjennom granskog. Etter ca 700 m kommer en til et skiltet kryss, der en tar av skogsveien til venstre og følger tydelig sti der det går litt brattere oppover. Ved foten av en bratt li, kan en ta en lengre rute til venstre, men den mest brukte ruten går rett opp lia. I toppen av denne passeres en benk før en kommer til et lite myrområde. Her er det våte partier som bare delvis er dekket av klopper.
Følg sti over myrområdet som går over i en godt merket trase opp en relativt slak stigning. I toppen av denne flater terrenget ut og en ser deler av Lillevannet og elven som renner ut. Denne kan en passere over en bru, som en finner ved å holde trase til høyre etter en er kommet opp.
Når en passerer brua, skal en ta til venstre (det går også sti til høyre, som går videre til Oksvannet).
Fra brua, til gapahuk og rasteplass ved Litlvatnet, er det ca 150 meter.
Turen til Litlvatnet er barnevennlig og en passerer flere sitteplasser langs ruten. Mange går denne veien og passerer Litlvatnet, storvannet og går så videre til Rulengvannet. Da er en inne i løypenettet som går ned til Arsenalet eller skistua på Klungset. En fin tur i ganske lett terreng fra Valnesfjord til Fauske som tar 2-3 timer.

Denne turen kan fint kombineres med en annen Ti på Topp tur: Rapen.

Bli med!