Skriv ut

Sorjus

145
besøk

Lengde t/r: 20 km
Tid: 3-4 timer en vei
Høyde: 830 moh
Kart: Sulitjelma: 2129 II og Lomi: 2229 III

Turen til Sorjus går i åpent fjell-terreng og det er stort sett lett gått terreng. Stien er veldig godt merket med turistforeningen sine røde T-merker.
Man må over 3 høydedrag før stien vender nedover i terrenget mor Surjus hytten.
På tur til Sorjus er det noen små elver og bekker. Vannføringen er avhengig av årstid og vær, men høvelige vanntette sko med høyt skaft kan være lurt.Adkomst/ parkering:
Kjør til Sulitjelma. Ta til venstre rett ved et busstopp ved Samfunnshuset. Kjør videre til venstre og er da på oversiden av Samfunnshuset. Her tar en til høyre opp forbi kirka. Videre forbi Giken, Ny-Sulitjelma og videre opp Tverrfjellet. Her kommer en til et lite hus, som er et lukehus og her starter turen.

Turbeskrivelse:
Herfra følges turistforeningens røde T-merking til Sorjus. Postkassen er plassert på vegg. Husk å skriv dere inn i boka, fordi det ikke er mobil-dekning i området rundt hyttene. Dekning er det på høyden før hytta.
Om noen har hund med, så må sikringshytta brukes.

Info om SOT sin hytte i Sorjus: https://ut.no/hytte/10965/sorjushytta

Fellestur:
SOT- Sulitjelma- og omegn Turistforening har planlagt fellestur til Sorjus 27.-28. Juli. Her kan en ta dagstur eller overnatte i en av de to hyttene. Hovedhytta har 14-16 sengeplasser og sikringshytta har 8.

Om noen ønsker å ta turen tidligere enn vi har anbefalt, blir dette på eget ansvar.

Bli med!